JVP BJELOVAR
193

150 GODINA BJELOVARSKOG VATROGASTVA

Ove se godine obilježava 1️⃣5️⃣0️⃣ godina od osnivanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bjelovar, odnosno 150 godina bjelovarskog vatrogastva. Tim povodom Javnu vatrogasnu postrojbu obišao je i gradonačelnik Dario Hrebak kako bi se uvjerio u dobru opremljenost naših vatrogasaca.

Posljednjih godina dosta se radilo na opremanju u suradnji s Gradom, kaže zapovjednik JVP-a Davor Đalog te ističe da godišnji proračun iznosi oko 1,2 milijuna eura, a četvrtinu novca dobivaju upravo iz lokalnog proračuna.

Sljedeće godine ide se u nabavu još jednog vozila, rekao je gradonačelnik prilikom obilaska. Uz to, kaže i kako će se i dalje ulagati u modernizaciju opreme kako bi bjelovarsko vatrogastvo bilo među najboljima.

Bjelovarski vatrogasci sudjeluju u mnogim akcijama i to ne samo kada je požar u pitanju,već i kada su poplave u pitanju, potresi mnoge druge situacije gdje je potrebno zaštiti građanstvo.

JVP Grada Bjelovara u prošloj godini imala je 1️⃣7️⃣8️⃣ intervencija, od čega u prvih 6 mjeseci 94 intervencije. Do sada, u 2023. na području Grada imaju 9️⃣0️⃣ intervencija.

Izvor: bjelovar.hr

PODIJELI S PRIJATELJIMA!
Skip to content